Nazywam się Ania Samsel.
Z wykształcenia jestem inżynierem okrętownictwa.
Pasji do pieczenia sprawiła, że postanowiłam dopełnić swoje życie słodyczami. Prywatnie jestem mamą małej Tosi, która daje mi jeszcze więcej chęci do realizacji swoich celów. Pasjonuję się szeroko pojętym sportem oraz rozwojem osobistym .
Pasja nauki nowych rzeczy, bycia przedsiębiorcą nauczyła mnie wiele. Pierwsze kroki prowadząc swój cukierniczy biznes zaczynałam sama.
Nie miałam zaplecza doświadczeń czym jest bycie przedsiębiorcą.
Nie wiedziałam jak prowadzi się takie słodkie miejsce.
Biznes musi zarabiać, nie jest to tylko pieczenie i piękne słodycze.
Determinacja i ciągła nauka, pozwoliła mi zbudować biznes w którym zatrudniam pracowników i tworzymy razem wspaniały zespół, który cały czas się szkoli i podnosi kwalifikacje.
Na początku swojej przygody z biznesem wszystko wykonywałam sama od pieczenia po marketing i sprzedaż, w tym momencie jestem w punkcie w którym nie muszę już robić tego wszystkiego sama, zajmuję się większymi projektami takimi jak rozwój naszej firmy i pozyskiwaniem klientów biznesowych.
Dotychczasowe obowiązki, które nie pozwalały na rozwój zostały podzielone między cały zespół i wspólnie możemy tworzyć rzeczy o których wcześniej tylko myślałam.
Zapomniałam jeszcze dodać, że wszystkie cele związane właśnie z moim biznesem, realizowałam pracując na etacie.
W życiu można wiele pogodzić.
Czy było łatwo? Nie- BYŁO WARTO!
Na początku drogi szukałam wskazówek- niestety nie znalazłam.
Suma wszystkich doświadczeń, błędów, porażek, rozczarowań jak i sukcesów, doprowadziła mnie do tego , że swoją wiedzę przekazuję innym, dlatego powstała kolejna odnoga biznesu jakim jest Akademia WypiekAna, gdzie uczymy sztuki cukierniczej jak i kulinarnej.
Osobiście zajmuję się też rozwojem nie tylko swojej firmy, ale pomagam innym stawiać pierwsze kroki w biznesie, moimi kursantami nie są tylko osoby prywatne ale również firmy, którym pomagam w poszerzeniu swoich usług o konkretne produkty.
Zajrzyj do nas na INSTAGRAM, żeby poznać mnie i mój zespół.
Jestem dumna z tego, że przeszkoliłam ponad 500 osób od początku mojej działalności i te osoby wciąż wracają, co widać na naszych warsztatach, na które bilety znikają błyskawicznie.